Subvencije za uspostavljanje, održavanje i sertifikaciju HACCP sistema

Bez autora
Sep 14 2011

Grad Beograd je i ove godine izdvojio sredstva za dodelu subvencija privrednim subjektima sa teritorije Beograda za uspostavljanje i održavanje sistema kontrole zasnovanog na principima HACCP i sertifikaciju HACCP sistema. Na konkurs Sekretarijata za privredu su dostavljene 164 prijave, a 66 prijavljenih dobilo je subvencije za uspostavljanje i održavanje sistema kontrole zasnovanog na principima HACCP i sertifikaciju HACCP sistema. Najviše dodeljenih subvencija odnosi se na delatnost restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata, proizvodnju hleba, svežeg peciva i kolača, hotele i slične smeštaje i trgovine na malo u nespecijalizovanim prodavnicama pretežno sa hranom, pićem i duvanom. Što se tiče teritorijalne raspoređenosti, sredstva su dodeljena za devet privrednih subjekata iz Zemuna, po osam iz Novog Beograda, Starog grada i Palilule, šest iz Grocke, a po pet sa Zvezdare, Čukarice i Mladenovca.

Subvencije za uspostavljanje, održavanje i sertifikaciju HACCP sistemaGrad Beograd je i ove godine izdvojio sredstva za dodelu subvencija privrednim subjektima sa teritorije Beograda za uspostavljanje i održavanje sistema kontrole zasnovanog na principima HACCP i sertifikaciju HACCP sistema.

Na konkurs Sekretarijata za privredu su dostavljene 164 prijave, a 66 prijavljenih dobilo je subvencije za uspostavljanje i održavanje sistema kontrole zasnovanog na principima HACCP i sertifikaciju HACCP sistema. Najviše dodeljenih subvencija odnosi se na delatnost restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata, proizvodnju hleba, svežeg peciva i kolača, hotele i slične smeštaje i trgovine na malo u nespecijalizovanim prodavnicama pretežno sa hranom, pićem i duvanom.

Što se tiče teritorijalne raspoređenosti, sredstva su dodeljena za devet privrednih subjekata iz Zemuna, po osam iz Novog Beograda, Starog grada i Palilule, šest iz Grocke, a po pet sa Zvezdare, Čukarice i Mladenovca.

Sredstva za iste namene u visini od deset miliona dinara 2009. godine su dobila 24 privredna subjekta, dok je 2010. godine finansirano uvođenje svih međunarodnih standarda u iznosu od 20 miliona dinara, pri čemu je nekoliko korisnika dobilo subvenciju za uvođenje HACCP sistema.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik